GeriTatlı Tarifleri Portakallı sufle kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı sufle kek tarifi

Portakallı sufle kek tarifi

Restoranların en sevilen tatlılarından sufleyi bu kez farklı bir tatla sofralarınıza getiriyoruz. Akışkan kıvamı ve kolay yapımıyla portakallı sufle kek tarifi beş çaylarınızın aranan lezzetlerinden biri olmaya aday görünüyor. Peki, portakallı sufle kek nasıl yapılır? İşte, portakallı sufle kek tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Portakallı sufle kek tarifi Nasıl yapılır?

Küçük bir kaseye 2 yumurta sarısı, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, yarım paket kabartma tozu ve yarım çay bardağı portakal suyu ekleyip güzelce çırpın.

Karışımı ısıya dayanıklı kaplara alın.

Tencerede su kaynatıp, su buharında pişmesi için kapları tencereye oturtun ve 5 dakika karıştırarak pişirin.

5 dakika sonunda karışımı büyük bir kaseye alın ve soğuyana kadar mikserle çırpın.

Ayrı bir kapta yumurta beyazları ile toz şekeri köpük olana kadar çırğın.

Beyaz karışımı da diğer karışıma ekleyerek yavaşça karıştırın.

ısıya dayanıklı kaplara alıp 200 derecelik fırında 15 dakika kadarpişirin.

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...