Portakallı pilav tarifi
Portakal aromasını sevenler için güzel bir pilav tarifimiz var. Tadı iç pilava benziyor ama kış aylarının altın topu portakal bu pilava enfes bir tat katıyor. En önemli püf noktası ise portakalın ekşi olmamasına dikkat etmek. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu'nun hazırladığı bu tarife herkes bayılacak...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet portakal (kabuğu ve suyu)
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1,5-2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Portakallı pilav tarifi Nasıl yapılır?
Pirinçleri yıkayın ve tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletelim.
Kuş üzümlerini yıkayıp ılık suya koyun.
Tereyağı ve zeytinyağını yayvan bir tencereye alin.
Fıstıkları ekleyip pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.
Pirinçleri yıkayıp iyice suyunu süzün ve fıstıklara ekleyip birkaç dakika kavurun.
Sıcak su, portakal suyu, süzülmüş kuş üzümü ve tuzu ekleyin.
İlk birkaç dakika harlı ateşte pişirin.
Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Portakal kabuğunu ekleyip karıştırın.
Üzerini kağıt havlu ile örtün.
10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...