Portakallı irmikli pasta tarifi
Görüntüsü muhteşem, tadı enfes bir lezzet!
Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 10 kaşık şeker
- 10 kaşık irmik
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- Kakaolu pötibör bisküvi
- 50 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 çay bardağı portakal suyu
- 2-3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
Portakallı irmikli pasta tarifi Nasıl yapılır?
Portakalları dilimleyip kalıbın kenarlarına dizin. Bisküvileri ufalayın, tereyağı ve sütle harmanlayın. Bisküvileri kalıbın altına dizin, elinizle iyice bastırın.
Süt, şeker ve irmiği koyup kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip iyice koyulaşınca altını kapatın. Bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyana kadar bekletin.
Üzerine 3 çay bardağı portakal suyu ve kalan malzemeleri ocağa koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Soğuyan irmiğin üzerine sosu dökün. Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Mümkünse 1 gece dolapta bekletin.