Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Portakallı bademli pilav tarifi
Pilavlar sofralarımızın olmazsa olmazları. Özellikle et yemeklerinin yanına pilavlar çok yakışıyor. Bu pilav da bunun enfes bir örneği: Portakallı bademli pilav. Hafif tatlı lezzetiyle bir kez deneyenin bir daha vazgeçemeyeceği portakallı bademli pilav için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Gülhan Kara'ya ait bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı badem
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve sıkılmış taze suyu
- Tuz
- Karabiber
- 2,5 su bardağı sıcak su
Portakallı bademli pilav tarifi Nasıl yapılır?
Pirinci ılık suyla ıslatıp 15 dakika bekletin.
Yıkayıp süzün.
Yağları pilav tenceresine alın, bademleri ekleyip kavurun.
Portakal kabuğunu ilave edip karıştırın ve hemen süzülmüş pirinci ekleyip 1-2 dakika kavurun.
Üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ve sıkılmış taze portakal suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu çekince 20 dakika demlendirip harmanlayarak servis yapın. Afiyet olsun...