Pöç çorbası tarifi
Son dönemde mutfaklarda kullanımı gittikçe yaygınlaşan pöç, dananın kuyruk bölgesine verilen isim. Pöç genelde tandır ya da çorba olarak tüketilebiliyor. Bizim tarifimiz de nefis bir pöç çorbası. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 4 parça pöç
- 8 su bardağı su
- 1 baş sarımsak
- Tuz
Pöç çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Pöç parçalarını düdüklü tencereye yerleştirin.
Üzerine 8 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı halde haşlamaya başlayın.
Etler 1 saat haşlandıktan sonra kapağı açıp tuzu ilave edin.
Kapağını kapatıp yeniden 1,5 saat kadar haşlayın.
Etler iyice yumuşayınca suyun içinden alıp yağlarını ayıklayın, etlerini didikleyin.
Etleri yeniden et suyuna ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Sarımsağı ezip çorbanıza tenceredeyken ya da servis aşamasında ilave edin.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun...