GeriMeze Tarifleri Piyaz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Piyaz tarifi

Piyaz tarifi

Türk mutfağının başlıca mezelerinden olan piyaz ile harika bir sofra hazırlamaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet beyaz soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Sos için:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 çay kaşığı tuz

Piyaz tarifi Nasıl yapılır?

Kuru fasulyeleri akşamdan suda ıslatarak bekletin. Ertesi gün suyunu süzerek tencereye alın. Üstünü örtecek kadar suda yumuşayana kadar haşlayın ya da düdüklüde kısa sürede pişirin.

Fasulyeleri süzerek kaba alın. Zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyunu karıştırarak sıcak fasulyeye sosu çekmesi için ekleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkararak temizleyin ve incecik halka halka doğrayın.

İsteğe göre taze soğan ve maydanoz kıyarak, pul biber ve haşlanıp doğranmış yumurta ekleyerek servis yapın.