GeriHamur İşi Tarifleri Pişi (Bişi) erdek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pişi (Bişi) erdek tarifi

Pişi (Bişi) erdek tarifi

Anadolu'nun farklı yerlerinde farklı şekillerde adlandırılan kızarmış mayalı hamurların Ağrı mutfağındaki adı pişi ya da bişi erdek. Özellikle kahvaltı sofraları için hazırlanan pişi erdek, bol sıvı yağda kızartılıyor ve sıcak tüketildiğinde lezzetine doyum olmuyor. Siz de evinizde bu Ağrı lezzetini denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Pişi (Bişi) erdek tarifi Nasıl yapılır?

Ilık suyu yoğurma kabına alın.

İçine mayayı ekleyip iyice eritin.

Tuzu da ekleyip karıştırın.

Bir bardak un ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.

Aynı işlemi unun tamamı için yapın ve hamurunuzu güzelce yoğurun.

Üzerini kapattığınız hamuru mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin.

Hamur hazır olunca kızartmalık sıvı yağını tavada kızdırın.

Hamurdan kopardığınız parçaları elinizle şekillendirerek yağa atın.

Her iki tarafını da yağda kızarttığınız pişileri sıcak servis yapın. Afiyet olsun...