GeriPilav Tarifleri Pirinç pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pirinç pilavı tarifi

Pirinç pilavı tarifi

Türk mutfağının en temel yemeklerinden biridir pilav. Bulgurla, şehriyeyle hatta erişteyle de yapılabilir ama pilav denince akla genellikle ilk olarak pirinç pilavı gelir. Bu tarifimizdeki pirinç pilavının içinde ne şehriye ne nohut ne de sebzeler var, dolayısıyla pirincin tadına doyacaksınız. İşte sade pirinç pilavının malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su veya et suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker

Pirinç pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun.

Üzerine sıcak tuzlu su katın.

Soğuyana kadar bekletin.

İyice yıkayıp süzün.

Bir tencerede tereyağını eritin.

Su veya et suyu ile pirinci katın.

Tuz ve şeker koyun.

İyice karıştırıp kapağını kapatın.

Önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin.

Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin.

Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun...