Pirinç böreği tarifi
Çay saatlerinin vazgeçilmezi böreğin, pirinç ile buluşmasını çok seveceksiniz!
Yapımı için malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı su
- Aldığı kadar un
- Bir tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 200 gram kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- Bir tutam aspir
- Karabiber
- Kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin
- Kızartmak için sıvı yağ
Pirinç böreği tarifi Nasıl yapılır?
Unun bir kısmını hamuru yoğuracağınız kaseye alın ortasını açın. Orta kısmına yağ, yoğurt, yumurta, tuz ve suyu ekleyip kenarlardan un alarak hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın. Hamurun üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın.
Pirinci sıcak su ve tuz ile ıslatın. Kıymayı kavurun. Küçük bir tencereye yarım su bardağı su ekleyin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve tuzu ekleyin. Eğer aspir ekleyecekseniz bu esnada ekleyin. Su kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilava yağı ekleyip karıştırın. Pirince kıymayı ekleyin ve karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve çay fincanı tabağı büyüklüğünde merdane ile açın. Yarısına soğuyan iç malzemeden ekleyin ve kapatın. Bir tabak yardımı ile kesin. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt üzerine dizin. Yarısı kadarı hazır olunca kızartmaya başlayın. Bir taraftan kızartıp bir taraftan kalan hamurları hazırlayın. Orta sıcaklıkta bir ateşte kızartın. Sıcak olarak servis edin.