GeriBörek Tarifleri Pırasalı gül böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasalı gül böreği tarifi

Pırasalı gül böreği tarifi

Hamur işi tariflerinden gül böreğinin yeri çay saatlerinde bir başkadır. Aynı zamanda yapımı oldukça pratik ve pırasayı normalde sevmeyenlere bile zevkle yedirecek bir tarif olan gül böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte pırasalı gül böreği tarifi ve yapımı…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 4 adet pırasa
  • 4 adet havuç
  • Beyaz peynir
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Beyaz susam
  • Çörek otu

Pırasalı gül böreği tarifi Nasıl yapılır?

Pırasaları iyice yıkayıp ince ince kıyın.

Ardından havuçları da yıkayıp rendeleyin.

Tavaya sıvı yağ koyun, yağ kızışınca pırasaları, havuçları ve tuzu ekleyin.

Orta ateşte malzemeleri kavurun.

Son olarak karabiber ve pul biberi ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.

İç harcınız soğuyunca içine dilediğiniz kadar peynir ilave edin.

Diğer yandan yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice karıştırın.

Yufkayı dörde bölün. Karışımdan yufkaya sürüp pırasalı harcı resimde gördüğünüz gibi yayın.

Yufkayı dolayıp gül şekli verin. Bütün yufkaları bu şekilde yapıp tepsiye yerleştirin.

Üzerine içine koyduğumuz yoğurtlu yumurtalı harçtan sürün.

Çörek otu ve susam serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.