Pırasa çorbası tarifi
Pırasa, daha çok zeytinyağlı veya böreklerde tüketiliyor. Ancak pırasa çorbası, sıcak havalarda içinizi ısıtacak nefis bir lezzet. Oldukça da besleyici bir alternatif. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır? İşte terbiyeli pırasa çorbası tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram pırasa
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı et suyu
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
Pırasa çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Pırasaları temizleyip iri iri doğrayın.
Kırmızı mercimeği de yıkayıp süzün.
Doğradığınız pırasaları tencereye alın.
Havuç, patates ve soğanı da soyup doğrayın.
Sebzeleri tencereye alın ve 5 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeleri yumuşayınca blender'dan geçirin ve 3 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Terbiyesi için süt, un ve tuzu bir kasede karıştırın.
Yumurtayı da ilave edin ve iyice çırpın.
Çorbayı sürekli karıştırarak hazırladığınız terbiyeyi ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Son olarak üzerine tereyağını gezdirip servis edin.
Afiyet olsun...