Peynirli sıkma tarifi
Mersin mutfağının en favori atıştırmalıklarından biri olan peynirli sıkma sizin de kahvaltılarınızın ve 5 çaylarınızın vazgeçilmezi olacak. Kolayca hazırlanan hamurunun, lor peynirle birleşmesiyle ortaya çıkan bu çok pratik ve eşsiz lezzeti siz de denemek isterseniz peynirli sıkma tarifi bütün detaylarıyla hemen aşağıda… Yanında sıcacık çayla enfes olacağını garanti edebiliriz. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 450 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 mililitre su
İç harcı için:
- 250 gram lor peynir
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Peynirli sıkma tarifi Nasıl yapılır?
Unu, kabartma tozunu, tuzunu ve suyunu bir yoğurma kabında birleştirin. Bütün malzemeleri yoğurun.
Güzelce yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu arada soğanları yemeklik doğrayıp bir tavaya alın. Üzerine sıvı yağı ekleyin ve kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra peyniri ilave edin ve karıştırın.
Tuzunu pul biberini ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın.
Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölüp bezeler oluşturun.
Tezgahın üzerini unlayın. Bezeleri tezgahta kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın.
Bu sırada tavanızı ısıtmak için ocağa alın.
Önceden ısıttığınız tavaya açtığınız hamurlardan birini yerleştirin. Arkalı önlü pişirin.
Pişirdiğiniz hamura tereyağı sürün, içine hazırladığınız harcı koyup sıkıca sarın.
Dilediğiniz soslarla sıcak servis edin.