Peynirli külah böreği tarifi
Lezzetiyle damağınızda iz bırakırken görüntüsüyle sofralarınızı süsleyecek.
Yapımı için malzemeler
- 4 parça milföy hamuru
- İç harcı için
- 200 gram beyaz peynir
- 100 gram sürülebilir beyaz peynir
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yumurta sarısı
Peynirli külah böreği tarifi Nasıl yapılır?
Milföy hamurlarını inceltip kalın şeritler halinde kesin. Koni şeklindeki metal kalıpların etrafını yağlayıp milföy hamurlarını üzerine sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. İç harcı için beyaz peyniri ezip sürülebilir beyaz peynirle karıştırın. İnce ince kıydığınız dereotu, maydanoz ve kırmızı pul biberi ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra soğuyan milföy hamurlarının içine doldurun. Peynir dolgulu milföy hamurlarınızı tekrar fırına verin. Peynirler hafif eriyene kadar 4-5 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.