Peynirli gonca gül böreği tarifi
Hem görünüşüne hem tadına hayran kalacağınız enfes lezzet...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yufka
- 50-60 gram tereyağ veya 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150-200 gram lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Peynirli gonca gül böreği tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını eritin. Yufkanın birini açın üzerine fırça ile yağı sürün. Yufkayı dört eşit parçaya bölün. Lor peyniri, maydanoz ve yumurta sarısının birini kase içinde karıştırın. Her bir parça yufkanın ortasını parmak uçlarınızla çevirerek bükün. Daha sonra tam ortasına peynirli karışımdan koyup kenardaki yufka parçalarını üzerine kapatın. Kapattığınız kısım altta kalacak şekilde yağladığınız tepsiye dizin. Tüm yufkaları ve iç malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürün. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.