GeriPilav Tarifleri Perde pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Perde pilavı tarifi

Perde pilavı tarifi

Dışı çıtır çıtır yufkayla kaplı, içi mis gibi iç pilavla dolu nefis bir yemeğimiz var: Perde pilavı. Oldukça gösterişli olduğu için en şık sofralara bile yakışan bu yemek özellikle etin yanında çok iyi gidiyor ancak arzu ederseniz tek başına da yiyebilirsiniz çünkü içinde tavuğu da mevcut. Sözü daha fazla uzatmayalım ve çok beğeneceğiniz perde pilavı tarifimizi hemen aşağı bırakalım…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı yenibahar

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un

Kalıpları yağlamak için:

  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram kabuksuz badem

Perde pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk but ve tavuk göğüs etini 3 su bardağı kadar suda haşlayın.

Suyun 2 bardağını pilav için kullanacaksınız, artanını başka yemekler için ayırabilirsiniz.

Haşladığınız tavukların kemik ve derilerini ayırın, etlerini bir çatal yardımıyla lif lif ayırın.

Kuş üzümlerini ılık suya koyun.

Pirinçleri bol suyla nişastası iyice akana kadar yıkayıp bir süzgece alın.

Pilav tenceresinde tereyağını eritin.

Dolmalık fıstıkların yarısını bu yağda kavurun.

Pirinçleri ekleyip kısık ateşte şeffaflaşana kadar kavurun.

Kalan fıstıkları tuz ve baharatlarla birlikte tencereye ekleyip karıştırın.

Sıcak tavuk suyunu ve kuş üzümlerini de ekleyip pilavınızı suyunu çekene kadar pişirin.

Perde pilavının dış katmanı için yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu çırpma kabında karıştırın.

Azar azar un ekleyip toparlanana kadar karıştırın ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.

Kullanacağınız porsiyonluk ısıya dayanıklı kapları ya da kek kalıbını tereyağıyla bolca yağlayın.

Kenarlarına ortadan iyiye ayırdığınız beyazlatılmış bademleri bastırarak yerleştirin.

Kap sayısına göre hamurunuzu bezelere ayırıp orta kalınlıkta açın.

Yufkaları kenarları dışarı sarkacak şekilde kapların içine yayın.

Pilava tavuk etlerini ekleyip hepsini yeniden karıştırın ve kalıplara bölüştürün.

Kenarlardan sarkan yufkalarla pilavın üzerini kapatın ve yufkaların üzerine yeniden tereyağı sürün.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Kalıpları fırına verip 30 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarınca tabaklara ters çevirip çıkarın ve soğutmadan servis edin.