GeriTatlı Tarifleri Pekmezli kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pekmezli kabak tatlısı tarifi

Pekmezli kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı sevmeyen var mı? Peki bu tatlı pekmezle yapılırsa nasıl olur? Sizin için Rize’nin ünlü pekmezli kabak tatlısının tarifini hazırladık. Bu tatlı normalde şıra kaynatılıp pekmez olma aşamasına geldiğinde yapılıyor ama biz tarifi biraz daha ev mutfağına uyarladık. İşte çok beğeneceğiniz pekmezli kabak tatlısının yapılışı…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram balkabağı
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1-2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Pekmezli kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Balkabaklarını soyup yeşil kısımlarını temizleyin ve küp küp doğrayın.

Balkabaklarını geniş bir çelik tencereye dizin, üst üste gelmemelerine dikkat edin.

Toz şekeri kabakların üzerine serpin.

Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat kadar bu şekilde bekletin.

Kabaklar sulandıktan sonra tencereyi ocağa alın.

Kabakları kapağı kapalı halde 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine pekmezi gezdirin.

Bu şekilde 20-25 dakika daha pişirdiğiniz kabakları ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Servis tabağına aldığınız kabakları üzerine ceviz içi serperek servis edin. Afiyet olsun...