GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcan oturtma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan oturtma tarifi

Patlıcan oturtma tarifi

Patlıcan sevenlerin sofralarında sıkça yer alacak oldukça lezzetli bir tarif...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3-4 tane büyük patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tane büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Patlıcan oturtma tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları yıkayıp soyun. Bol tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bu süre sonunda suyunu sıkıp 2 santimetre kalınlığında yuvarlaklar halinde dilimleyin. Kızartma tavasında kızgın yağda kızartıp kağıt havlunun üzerine alın.

Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Küçük bir tavaya kızartma yağından biraz dökün. Kıymayı ilave edip kavurun, kavrulmuş kıymanın üzerine küçük doğranmış soğan ve sivri biberi ilave edip kavurmaya devam edin. Rendelediğiniz 1 tane domatese, salçayı ilave edip karıştırın ve kıymanın üzerine ilave edin. Sarımsakları ince ince kıyarak harca ilave edin, tuzunu ve baharatlarını katın. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.

Kızartıp kağıt havluda fazla yağını aldığınız patlıcanların yarısını küçük bir fırın kabına dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın, tekrar bir kat patlıcan dizin. Patlıcanların üzerine dilimlediğiniz domatesleri aralıklı bir şekilde yerleştirin. Sıcak suya tuz ve kırmızıbiberi alıp karıştırın, bu sosu tepsinin her yerine gelecek bir şekilde dökün. 175 derecelik ısıda 25 dakika pişirin.