GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcan musakka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan musakka tarifi

Patlıcan musakka tarifi

Yaz sofrası demek patlıcan demek, patlıcanla yapılan çeşit çeşit yemekler demek. Bu yemeklerin en sevilenlerinden biri de musakka. Tazecik patlıcanların kıymayla enfes beraberliği olacak da özetlenebilecek patlıcan musakkayı yapmak çok kolay. Yanında pirinç pilavıyla karşı konulmaz bir lezzet ortaya çıkaran patlıcan musakka tarifimiz aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 350 gram kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Patlıcan musakka tarifi Nasıl yapılır?

Alaca soyduğunuz patlıcanları yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

Patlıcanları yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.

Bu esnada kıymalı sosu hazırlayın.

Soğanları yemeklik, domatesleri ise küçük küpler halinde doğrayın.

Biberleri de ince halkalar halinde doğrayın.

Sarımsakları ise ince ince kıyın.

Kıymayı tavada sıvı yağla kavurun.

Kıymaya önce soğanı sonra da biberi ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Ardından sarımsakları, domatesi, salçayı ve baharatları ilave edin.

Domatesler suyunu çekince 1 çay bardağı daha su ekleyin ve suyunu iyice çekene kadar pişirin.

Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları kağıt havluyla kurulayın.

Sıvı yağda kızarttığınız patlıcanları fazla yağının çekilmesi için kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Ardından patlıcanları tencerenin tabanına dizip üzerine de kıymalı sosu yayın.

1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve orta ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Servis etmeden önce biraz dinlendirin. Afiyet olsun!