Son Güncelleme:
Patlıcan kebap tarifi
Patlıcanın etle olan müthiş uyumu ağzınızda unutulmaz bir tat bırakacak.
Yapımı için malzemeler
- 500 gram yağlı kıyma
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 100 gram hazır köfte harcı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet bostan patlıcan
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcan kebap tarifi Nasıl yapılır?
Kıymanın içine maydanoz, soğan ve köfte harcını ekleyin. Yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler elde edin.
Patlıcanları kalın yuvarlaklar halinde dilimleyin. 1 adet köfte 1 adet patlıcan şeklinde şişe malzemeleri dizin. Üzerlerine tereyağı gezdirin.
200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.