GeriEt Yemeği Tarifleri Patatesli ve domates soslu köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli ve domates soslu köfte tarifi

Patatesli ve domates soslu köfte tarifi

Fırına koyup üzerindeki kaşarları erittiğinizde enfes oluyor.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 2 dilim ekmek içi
  • 4 patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gram kaşar peyniri
Kızartmak için:
  • Ayçiçeği yağı

Patatesli ve domates soslu köfte tarifi Nasıl yapılır?

Köfteyi hazırlamak için soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Rendelediğiniz soğanın suyunu sıkıp süzün. Ekmek içini su ile ıslatıp sıkın. Kıyma, ufalanmış ekmek içi, soğan, maydanoz, tuz ve baharatları bir kaseye alıp yoğurun. Kıymadan iri parçalar koparıp yuvarlayın ve kızgın yağda kızartın.

Domates suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı bir kasede karıştırın. Patatesleri kabuklu olarak haşlayın. Kabuklarını soyup enine ikiye kesin. Bir kaşık yardımıyla içini çıkarıp çukurlaştırın. Fırın tepsisine dizin. Köfteleri patateslerin üzerine yerleştirin. Domates sosunu üzerine gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak fırında birkaç dakika bekletip servis yapın.