GeriÇorba Tarifleri Patatesli pırasa çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli pırasa çorbası tarifi

Patatesli pırasa çorbası tarifi

Patatesli pırasa çorbası Fransız mutfağına ait benzersiz bir lezzet. İçine eklenen patatesler sayesinde kıvam ve lezzet kazanan bu çorbanın püf noktası pırasanın beyaz kısımları kullanılarak yapılması. Fransız mutfağında bu çorbanın vichyssoise isimli soğuk versiyonu olduğunu da hatırlatıp tarifimize geçelim. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet pırasa
  • 2 adet orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 dal maydanoz sapı
  • 3 adet tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım kutu krema

Patatesli pırasa çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince kıyın.

Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın.

Patatesleri de soyup küp küp doğrayın.

Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp soğan ve pırasaları kavurmaya başlayın.

3-4 dakika kavurduktan sonra sarımsakları ilave edin ve 2-3 dakika daha soteleyin.

Patatesleri de pırasalara ilave edin ve 2-3 dakika daha soteleyin.

Sirkeyi de ilave edip bir iki kez daha çevirdikten sonra sebze suyunu ekleyin.

Defne yaprağı, maydanoz sapı ve tane karabiberleri tülbentten bir torbaya koyup çorbaya ekleyin.

Kaynamaya başlayan çorbanın altını iyice kısın.

Pırasalar ve patatesler iyice yumuşayana kadar bu şekilde pişirin.

Ardından baharat kesesini tencereden alın.

Çorbanın tuzunu ekleyin ve pürüzsüz hale gelene kadar blender’dan geçirin.

Son olarak kremayı da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra çorbayı sıcak servis edin.

Dilerseniz üzerine kruton ya da pırasa parçaları serpebilirsiniz. Afiyet olsun…