GeriBörek Tarifleri Patatesli çıtır börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli çıtır börek tarifi

Patatesli çıtır börek tarifi
Hazır yufka ile değil elde açılmış tadı veren leziz bir börek...

Hazır yufka ile değil elde açılmış tadı veren leziz bir börek...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 kase sıvı yağ
  • İç harç için
  • 3-4 adet patates (orta boy)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Patatesli çıtır börek tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri yıkayın, bir tencereye üzerlerine çıkacak kadar su ekledikten sonra haşlayın. Haşladığınız patateslerin kabuğunu soyarak rendeleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tencerede soğanları pembeleşene kadar kavurun. İçine rendelenen patatesleri ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırdıktan sonra ateşten alın. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın. Serdiğiniz yufkaya bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. 1 yemek kaşığı unu yufkanın üzerine serpiştirin, ardından yufkayı ortadan ikiye katlayın. Üzerine tekrar yağ sürün ve yarım çay kaşığı un serpiştirin. Yufkanın geniş kısmına harcı koyun ve yuvarlayarak rulo yaptıktan sonra yufkayı ikiye katlayın. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Böreklerin üzerine yine fırça ile sıvı yağ sürün. 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin.