GeriPilav Tarifleri Patatesli çilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli çilav tarifi

Patatesli çilav tarifi

Masterchef düellolarına damga vuran yemekler arasında patatesli çilav en dikkat çekendi. Çok sevilen patates ve pilavı birleştiren bu muhteşem tarif üstelik oldukça kolay. Peki patatesli çilav nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı et veya tavuk suyu
  • Tuz

Patatesli çilav tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri ince ince yarım ay şeklinde doğrayın.

Yağı biraz kızdırdıktan sonra patatesleri tencereye alın.

3-4 dakika kadar kızarmaya bırakın.

Ardından yıkadığınız pirinçleri de ilave ederek iyice karıştırın, birkaç dakika kavurun.

Son olarak, suyunu ve tuzunu da koyun.

Et suyunu da içerisine ekleyin.

Kaynayınca kapağını kapatıp altını iyice kısın.

20 dakika sonra altını kapatıp 5 dakika kadar dinlenmesi için tencerede bırakın.

Afiyet olsun.