GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates oturtma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates oturtma tarifi

Patates oturtma tarifi

Mutfakta pek çok tarif patatesle hazırlanıyor. Her biri de ayrı lezzetli oluyor. Bunlardan biri de patates oturtma tarifi. Kıymalı harçla yapılan bu nefis lezzet tercihe göre rendelenmiş kaşar peyniriyle de lezzetini katlıyor. Üstelik oldukça da pratik. Peki Patates oturtma nasıl yapılır, malzemeleri neler? Denemek isteyenler için patates oturtma tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Patates oturtma tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak kıymayı kavurun.

Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın ve kıymayla beraber kavurun.

Ardından salçayı ekleyin.

Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.

Maydanozları da ince ince doğrayın.

Daha sonra domatesleri, maydanozları, baharatları ve 1 bardak suyu katarak kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar soteleyin.

Diğer taraftan da patatesleri soyun ve güzelce yıkayın. Mümkün olduğu kadar ince halka şeklinde de dilimleyin.

Fırın kabını güzelce yağlayın. Patates dilimlerinden bir kat tepsinin tabanına dizin.

Üzerine kıyma harcının yarısını dökün ve tekrar patateslerle üzerini kaplayın.

Bütün harç ve patatesler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Tepsinin en üstüne de patatesleri dizin.

Patateslerin üzerini fırça yardımıyla yağlayın.

Ardından fırına verip patatesler pişene kadar 200 derecede güzelce pişirin.

Dilerseniz patatesler pişince üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...