GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates graten tarifi

Patates graten tarifi

Patates graten, et yemeklerinin yanında servis etmek için nefis bir eşlikçi. Yemeğin lezzetini birkaç katına çıkaran patates gratenin yapılışı da oldukça kolay. Birkaç basit malzemeyle çok uğraşmadan yapabileceğiniz patates gratenin tarifi aşağıda. Siz de mutlaka deneyin.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet patates
  • 200 mililitre kutu krema
  • 4 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tuz

Patates graten tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri halka şeklinde ince ince dilimleyin ve geniş bir cam tepsiye yayın.

Krema, tuz ve kaşarın yarısını patateslerin üzerine yayın ve hepsini harmanlayarak karıştırın.

Fırını 200 dereceye ayırıp önceden ısıtın.

Tepsiyi üzerini düzleştirip fırına verin.

35 dakika kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp kalan kaşar rendesini üzerine yayın ve yeniden fırına verin

15 dakika daha pişirdiğiniz patates grateni biraz ılınınca servis edebilirsiniz.