GeriHamur İşi Tarifleri Pataşu (Pate A Choux) hamuru tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pataşu (Pate A Choux) hamuru tarifi

Pataşu (Pate A Choux) hamuru tarifi

Pate a choux (pataşu hamuru), bazı tatlıların temel malzemesidir. Ekler ve profiterol hamuru olarak da bilinir. Puf gibi kabaran bu hamuru dilediğiniz aromada veya malzemeli kremayla doldurup üzerine çikolara sosu ekleyebilirsiniz. Ayrıca tatlıların yanı sıra tuzlu tariflerde de kullanılabilir. Peki Peki pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır? İşte evde pataşu hamuru tarifi, yapımı ve malzemeleri

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Pataşu (Pate A Choux) hamuru tarifi Nasıl yapılır?

Su, tereyağı ve unu tencerece karıştırın.

Daha sonra ocağa alın.

Tereyağı eriyip ve su da kaynayınca tuzu ilave edin.

Unu da spatula ile ezin.

Karışımınız hamur kıvamına gelince 1 dakika daha spatula ile karıştırara pişirin.

Ardından hamuru soğuması için bekletin.

Fırını fansız ayarda 190 derecede ısıtın.

Hamur soğuyunca üzerine yumurtaları teker teker ilave edin.

Yumurta güzelce yedirdikten sonra hamuru sıkma torbasına doldurun.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın.

Baş parmağınızı da ıslatıp hamurun üzerine hafifçe sürün.

Tepsiyi fırına verip 10-12 dakika kadar pişirin.

Hamurunuz hazır olunca dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz.

Afiyet olsun...