Pastırmalı kaşarlı pide tarifi

Pizzayı da severiz ama pidenin yeri hepimiz için bir başkadır. Odun fırınında pişen o çıtır çıtır hamur ve üzerindeki malzemelerle iyi bir pideye kimse hayır diyemez. Hele o pide pastırmalı kaşarlı olursa… Sizin için nefis bir ev yapımı pide tarifi hazırladık. İftar sofralarınıza renk katacak bu nefis pidenin yanına bir ayran, bir de salata yeter de artar bile. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1 yumurta beyazı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
Harcı için:
- Pastırma dilimleri
- Kaşar
- Domates
- Yeşil biber
- Yumurta
- Tereyağı
Pastırmalı kaşarlı pide tarifi Nasıl yapılır?
Hamur malzemelerini yoğurma kabında bir araya getirip esnek bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için 45 dakika kadar bekleyin.
Bu sırada kaşarınızı rendeleyin.
Domates ve biberleri küp küp doğrayın.
Dinlenen hamuru bezelere ayırıp ince uzun açın.
Kaşar rendesini hamurların üzerine yayın.
Pastırma dilimlerini de kaşarların üzerine yerleştirin.
Pastırmalardan kalan boşluklara da domates ve biber parçalarını serpiştirin.
Pidelerin kenarlarını katlayarak pişen kaşarların akmasını önleyecek şekilde kapatın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pideleri fırına verin.
Dilerseniz fırından çıkarmadan önce 5 dakika önce ortalarına birer yumurta kırın.
Fırından çıkan pidelerin kenarlarına sıcak sıcak tereyağı sürün ve hemen servis edin. Afiyet olsun…