Son Güncelleme:
Pastırmalı humus tarifi
Humus en sevilen mezelerden biri. Hele pastırmalı olunca tadına doyum olmuyor. Görüntüsü de dillere destan olan pastırmalı humusa lezzetini içine eklenen tahin ve limon suyu veriyor. Siz de kolayca yapabileceğiniz nefis bir meze tarifi arıyorsanız pastırmalı humus tarifimize bir göz atın.
Yapımı için malzemeler
- 300 gram nohut
- 200 gram tahin
- 1,5 fincan limon suyu
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım fincan su
- 4 dilim pastırma
Pastırmalı humus tarifi Nasıl yapılır?
Nohutları ıslatıp derin bir kapta haşladıktan sonra kabuklarını soyun. Bir blender yardımıyla iyice ezin.
Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış pastırma ile süsleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.