Paşa böreği tarifi
Paşa böreği, Aydın mutfağına ait nefis bir börek. Bu böreğin farklı tarafı sarılması değil katmanların pişirildikten sonra üst üste dizilip servis edilmesi. Görüntü itibarıyla biraz Kayseri yağlamasını da andıran paşa böreği mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
Hamur için:
- 4,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı kadar su
- 3 su bardağı et suyu
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Kıymalı harç için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 750 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Tuz
- Pul biber
- Kuru nane
- Tereyağı
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
Paşa böreği tarifi Nasıl yapılır?
Unu derin bir kaseye alıp yumurtaları ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Azar azar suyu ekleyerek yoğurun.
Hamuru ufak bezelere ayırıp yemek tabağı büyüklüğünde ince ince açın.
Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırıp hamurları şeklini bozmadan kızartın ve kenara alın.
Diğer yanda kıymalı harç için soğanı incecik kıyın.
Tereyağını tavada eritip zeytinyağını ekleyin.
Soğanı kavurup ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Et suyunu ayrı bir tencerede ısıtıp kızarttığınız hamurları et suyuyla ıslatın.
Servis tabağına bir kat hamur bir kat kıyma şeklinde üst üste yerleştirin.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Sarımsaklı yoğurdu kıymalı yufkaların üzerine gezdirin.
Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pul biberi ekleyin.
En üste de yağı gezdirip maydanozla süsleyerek servis edin Afiyet olsun…