GeriSalata Tarifleri Parmesanlı salsa karides tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Parmesanlı salsa karides tarifi

Parmesanlı salsa karides tarifi

Karides ve parmesanlı tuille (tuil) ile birlikte sarımsakların verdiği eşsiz aroma parmesanlı salsa karides tarifi ile karşınızda! Evde kolayca yapabileceğiniz bir hafta sonu yemeği alternatifi olan parmesanlı Arda İle Omuz Omuza salsa karides tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...

  • Yağda
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 tane jumbo karides

 

Tuille için;

  • 1 su bardağı ince rendelenmiş parmesan

Salsa sosu için;

  • 1 adet avokado
  • 2 yaprak taze kişniş
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım lime limon suyu
  • 1 adet domates
  • Bir avuç haşlanmış Meksika fasulyesi
  • Yarım koçan süt mısırı (haşlanmış ya da konserve)
  • Yarım mor soğan
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Marine sosu için;

  • 1 kaşık soya sosu
  • 1 kaşık bal
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı pul biber

Parmesanlı salsa karides tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle parmesanları rendeleyip bir şerit halinte tavaya dizin ve biraz eritin.

Parmesana bir çember ya da maşayla sarıp parmesana yuvarlak silindir şekli verin.

Parmesanı tavdan alıp tezgahta kurumaya bırakın.

Salsa sosu için; soğanı küp küp doğrayın.

Domatesi küp küp kabuklarını soyup doğrayın.

Haşlanmış Meksika fasulyelerini ortadan ikiye kesin.

Domateslerle birleştirin, içerisine soğanı alın.

Süt mısırı tanelerinden ayırın.

Avokadoyu da çekirdeğinden ayırın, kabuğunu soyup küp küp doğrayın.

Avokadoyu da karışıma ekleyip, tuz, karabiber, zeytinyağı, limon ve kişnişi ekleyin.

Zencefilin kabuğunu soyun ve rendenin küçük tarafıyla rendeleyin.

Pul biber ve ezilmiş sarımsakları da ekleyip marine sos haline gelene kadar karıştırın.

Karidesleri güzelce temizleyin ve kabuğunu soyun.

Karidesin sırt kısmına bıçakla çizik atın ve içini de temizleyin.

Karidesleri ballı marinenin içinde beş dakika kadar bekletin.

Tavayı ocağa alın ve ısıtın. Karidesleri yağsız tavada arkalı önlü kızartın.

Kızardıktan sonra üzerine hafif tuz ve karabiber ekleyin

Tabağa önce şerit şeklinde domatesli, soğanlı ve avokadolu salsa sosu yayın.

Parmesanı tabağın yan tarafına diklemesine yerleştirin.

Halka parmesanın içini yeşilliler ve salatanı geri kalanı ile doldurun.

Karidesi salsa sosun üzerine alın. Servise hazır!

Afiyet olsun...