GeriMakarna Tarifleri Parmesanlı mısırlı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Parmesanlı mısırlı makarna tarifi

Parmesanlı mısırlı makarna tarifi

15-20 dakika içinde hazırlayabileceğiniz pratik bir makarna tarifi.

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak konserve mısır
  • 250 gram spagetti veya fettuccini
  • 1 bardak parmesan (kıyılmış veya rendelenmiş)
  • 1 bardak krema
  • Yarım bardak süt
  • 2 buçuk bardak tavuk veya sebze suyu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Süslemek için taze kıyılmış maydanoz

Parmesanlı mısırlı makarna tarifi Nasıl yapılır?

Mısır, makarna, parmesan, krema ve et suyunu büyük bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadığında ısıyı ortalayın ve makarnaların yapışmasını önlemek için 2-3 dakikada bir karıştırarak 12-13 dakika kadar daha pişirin. Makarnanız piştikten sonra üzerine tuz ve biber ekin. Servis ederken dilerseniz maydanoz ile süsleyebilirsiniz.