Son Güncelleme:
Parmesanlı mısırlı makarna tarifi
15-20 dakika içinde hazırlayabileceğiniz pratik bir makarna tarifi.
Yapımı için malzemeler
- 1 bardak konserve mısır
- 250 gram spagetti veya fettuccini
- 1 bardak parmesan (kıyılmış veya rendelenmiş)
- 1 bardak krema
- Yarım bardak süt
- 2 buçuk bardak tavuk veya sebze suyu
- Karabiber
- Tuz
- Süslemek için taze kıyılmış maydanoz
Parmesanlı mısırlı makarna tarifi Nasıl yapılır?
Mısır, makarna, parmesan, krema ve et suyunu büyük bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadığında ısıyı ortalayın ve makarnaların yapışmasını önlemek için 2-3 dakikada bir karıştırarak 12-13 dakika kadar daha pişirin. Makarnanız piştikten sonra üzerine tuz ve biber ekin. Servis ederken dilerseniz maydanoz ile süsleyebilirsiniz.