GeriHamur İşi Tarifleri Parmak Yağ Mantısı Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Parmak Yağ Mantısı Tarifi

Parmak Yağ Mantısı Tarifi

Türk mutfağının önemli yemeklerinden olan mantıya farklı bir alternatif getiren parmak yağ mantısı tarifi ile buluşmaya hazır mısınız? Ekranların ilgiyle takip edilen programlarından Gelinim Mutfakta ile gündeme gelen parmak yağ mantısı akşam yemeği için menü hazırlığı içinde olan hanımlara muhteşem bir seçenek olabilir. Parmak yağ mantısı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte Parmak yağ mantısı tarifi ve malzemeleri…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 2 adet soğan
  • 2 adet patates,
  • 2 adet havuç
  • 400 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

Sosu için;

  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 demet maydanoz

Parmak Yağ Mantısı Tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle parmak yağ mantısı için iç harcını hazırlayalım.

Parmak yağ mantısının iç harcı için soğanı rendeleyin.

Havuçu ve patatesleri soyup tavada yağda soteleyin.

Sonrasında sotelenmiş sebzelere kıyma, tuz ve baharatları da ekleyip kıymalar suyunu çekene kadar pişirin.

Ardından yufkaları normal mantıdan daha büyük karelere bölün.

Kıymalı harçtan karelerin ortasına yerleştirin.

Hamurları parmak şeklinde kapatıp sıvı yağda nar gibi olana kadar kızartın.

Kızaran mantıları bir kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Diğer yanda sosu için domatesi rendeleyin.

Salçayla birlikte suyunu çektirene kadar kavurun.

En son sosa ince kıyılmış maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.

Mantılarınızı yoğurt ve domates sosu ile birlikte servis edin. Afiyet olsun…