Paponi tarifi
Hamurlu tatlı ile sütlü tatlı keyfini birleştiren paponi, Karadeniz mutfağının en güzel lezzetlerinden.
Yapımı için malzemeler
- Yufkası için
- 1 yumurta
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Un
- 1 litre süt
- 6 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2-3 kaşık su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Paponi tarifi Nasıl yapılır?
Yufkası için malzemeleri karıştırarak hamurunuzu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Bu hamuru 8’e bölün. Her birini incecik olacak şekilde açın.
Muhallebi malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
İnce açtığınız yufkalarınızın arasına tereyağı sürerek 4 yufkayı da tepsiye koyun. Kenarları tepsiye toplamadan bekletin. 4’üncü katı koyduktan sonra kremayı üstüne dökün. Bu muhallebinin üstüne 2 kaşık yoğurt ve bir kaşık toz şeker ekleyin. Kalan 4 yufkayı da aynı şekilde tereyağı gezdirip koyun. En üstüne ise kalan tereyağını gezdirin ve önceden ısıttığınız fırında 45 dakika pişirin.
Fırından çıkarmadan önce 5-10 dakika bekletin. Ilıttığınız şerbeti fırından çıkan böreğinizin üzerine dökün.