Papaz yahnisi tarifi
Kökeni çok eskilere dayanan papaz yahnisi dana etiyle de kuzu etiyle de yapılabiliyor. Bol soğan ve sarımsakla lezzet kazanan papaz yahnisi içindeki sirkeyle daha da lezzetli hale geliyor. Sizin için papaz yahnisinin tarifini araştırdık. İşte çok beğeneceğiniz bir et yemeği…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 40 adet kadar arpacık soğan
- 2 baş sarımsak
- 100 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet küp şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4-5 su bardağı kaynamış su
Papaz yahnisi tarifi Nasıl yapılır?
Arpacık soğanları ve sarımsakları ayıklayıp güzelce yıkayın.
Düdüklü tencereyi kızdırın ve tereyağını eritin.
Etleri tencereye alıp sık sık karıştırarak tereyağında soteleyin.
Etler sularını salıp çektikten sonra 2-3 dakika daha kavurun.
Soğan ve sarımsakları etlere ilave edip hepsini birlikte kavurmaya devam edin.
Etlerin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suyu tencereye ilave edin.
Sirkeyi, baharatları ve şekeri de ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişirin.
Yahniyi tabaklara bölüştürüp üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Afiyet olsun…