GeriHamur İşi Tarifleri Panzerotti tarifi (İtalyan pişisi)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Panzerotti tarifi (İtalyan pişisi)

Panzerotti tarifi (İtalyan pişisi)

Panzerotti, önce orta ve güney İtalya'da, şimdi ise ülkemiz de dahil tüm dünyada sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Panzerotti, dışı gevrek ama içi erimiş peynirle yumuşacık bir hamur işidir. Derin yağda kızartılmış, iç dolgulu İtalyan pişisi panzerotti nasıl yapılır merak edenlere, işte ev yapımı panzerotti tarifi ve malzemeleri...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gr un
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 2 kesme şeker
  • 1, 5 bardak su
  • Taze fesleğen
  • 1 diş sarımsak
  • 3 domates
  • Tuz, karabiber
  • Mozarella, parmesan, kaşar peyniri

Kızartmak için;

Çiçekyağı zeytinyağı karışımı

Panzerotti tarifi (İtalyan pişisi) Nasıl yapılır?

Mozarella, parmesan, kaşar peyniri

Kızartmak için çiçekyağı zeytinyağı karışımı

Öncelikle panzerotti hamurunu hazırlayarak başlayın.

Bunun için; mayayı ılık sütle karıştırıp un ve şekerle beraber un ekleyerek yoğurun, 1 sat kadar mayalandırın.

Sosu için; domatesleri rendeleyin, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberle pişirin.

Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alıp merdane yardımıyla 10 santim çappında açın.

Üzerine domates sosundan sürün.

Rendelenmiş peynirleri ve ince kıyılmış fesleğenler, koyup kapatın.

Yağda, derin bir tencerede kızartın.

Afiyet olsun...