Panna cotta tarifi
Panna cotta dünyanın en ünlü İtalyan tatlılarından biri. Bol miktarda krema kullanılarak yapılan bu tatlının orijinalinde kıvamı tutturmak için jelatin kullanılıyor. Ancak siz jelatinsiz panna cotta yapmak isterseniz, nişasta ile hazırladığımız bu tarifimizi deneyebilirsiniz. İşte nefis jelatinsiz panna cotta tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı krema
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
Sosu için:
- 1 su bardağı ahududu ya da böğürtlen
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
Panna cotta tarifi Nasıl yapılır?
Süt ile kremayı bir tencereye alıp çırpma teliyle 1 dakika kadar çırpın.
Şeker, nişasta ve vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başladığında altını kısıp 2 dakika daha pişirin.
Bu esnada kaseleri suyla çalkalayıp ıslatın.
Hazırladığınız karışımı kaselere bölüştürün.
Oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra buzdolabına kaldırıp donmasını bekleyin.
Diğer yanda sos malzemelerini bir sos tenceresinde birleştirip blender’la ezerek püre haline getirin.
Püreyi ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Kıyamı koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Panna cotta’ları kaseden ters çıkarıp üzerine ahududulu sosu gezdirin. Afiyet olsun…