Panna cotta tarifi
İtalyan mutfağına özgü bir tatlı tarifi, hem yapımı kolay hem de lezzetli...
Yapımı için malzemeler
- 125 gram krema
- 175 gram pudra şekeri
- 2 adet jelatin
- 2 adet ayva
- Yarım limon suyu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı şeker
- 1 fincan maraschino likörü
Panna cotta tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle krema, pudra şekeri ve jelatini karıştırarak, bir taşım kaynatın. Küçük krem karamel kalıplarının içini streçle kaplayıp, karışımınızı bu kalıplara doldurun. En az 7-8 saat buzdolabında bekletin.
Bu arada 2 adet ayvanın kabuklarını soyun ve ayvaları küp küp doğrayın. Üzerine limon suyu, toz şeker ve likörü döküp, limon kabuğu rendesini serpiştirin.
Servis tabağının kenarlarına ayva salatasını yerleştirin. Ortasına da buzdolabında dondurduğumuz panna cotta'ları alıp, kalıbından çıkararak yerleştirin.