Panelle tarifi
Panelle, İtalya’ya ait bir sokak lezzeti. Sicilya adasının Palermo şehrine ait bir lezzet olan panelle için yağda kızartılmış bir tür humus diyebiliriz. Tarifi çok basit olan panelle için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Siz de bu tarifi evinizde mutlaka denemelisiniz, çok beğeneceğinizden eminiz. Şimdiden elinize sağlık…
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı nohut unu
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 dal maydanoz
- Sıvı yağ
Panelle tarifi Nasıl yapılır?
Nohut unu, su ve tuzu sos tenceresine alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Dibine ve kenarlarına yapışanları kazıyıp pişirmeye devam edin.
5 dakika kadar pişirip kıvamı koyulaştığında ocaktan alın.
İçine ince kıyılmış maydanozu ilave edin.
Fırın kabına pişirme kağıdı serip hazırladığınız malzemeyi kaba dökün.
Üstünü düzleştirip oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
Soğuyan malzemeyi keskin bir bıçakla kare kare kesip fırın kabından çıkarın.
Sıvı yağı derin bir tavada kızdırıp panelle dilimlerinin hem altını hem de üstünü 2-3 dakika kadar kızartın.
Fazla yağını aldırmak için kağıt havlunun üzerine çıkardığınız panelle dilimlerinin üzerine tuz serpip servis edin.
Dilerseniz ekmeğin arasına koyarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…