GeriAtıştırmalık Tarifleri Pancarlı kızarık kabak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancarlı kızarık kabak tarifi

Pancarlı kızarık kabak tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta yemekleri ile gündemde yer alan tarifleri sunmaya devam ediyor. Hafta içi her gün birbirinden farklı tarifleri sofralarımıza getiren Gelinim Mutfakta pancarlı kızarık kabak tarifi ile karşınızda...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet sakız kabak
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

Sosu için;

  • 2 adet soğan
  • 3 orta boy pancar
  • 450 gram süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Pancarlı kızarık kabak tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle kabakları uzunlamasına parmak kalınlığında dilimleyin.

Yumurta, karabiber ve tuzu iyice çırpın.

Bir kaseye de kabakları bulamak için mısır onunu koyun.

Bir tavada yağı kızdırın.

Kabakları önce yumurtaya bulayın, sonrasında da mısır ununa bulayarak kızartın.

Diğer yandan sosu için soğanı küp küp doğrayın.

Pancarı da rendeleyin ve ikisini birden blender'dan geçirin.

Fazla suyunu süzdükten sonra süzme yoğurtla sos haline gelinceye kadar karıştırın.

Üzerine zeytinyağı da ekleyip biraz daha karıştırın.

Kızarmış tavukların yanında sos olarak servis edin.

Afiyet olsun...