Son Güncelleme:
Pancarlı humus tarifi
Humus son dönemin en popüler mezelerinden. Hele bir de pancarla bir araya geldi mi rengiyle lezzetiyle benzersiz bir hal alıyor. Bu tarifi sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Şef Yıldız Öz Samaha hazırladı. Kolayca yapabileceğiniz pancarlı humus için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram nohut
- 1 adet orta boy pancar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pancarlı humus tarifi Nasıl yapılır?
- Geceden ıslattığınız nohudu güzelce haşlayın.
- Diğer bir kapta pancarı da haşlayın. (Ben rengi içinde kalsın diye kabuğuyla haşlıyorum.)
- Kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra mutfak robotunda çekin.
- Haşladığınız nohutları ilave ederek hep beraber karıştırın.
- Tahin, zeytinyağı ve tuzu ilave ederek biraz daha karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.
- Süslemek için bir tutam yeşil nane koyabilirsiniz, afiyet olsun...