GeriMeze Tarifleri Pancarlı humus tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancarlı humus tarifi

Pancarlı humus tarifi

Humus meze sofralarının olmazsa olmazlarındandır. Özellikle sade humus da oldukça lezzetlidir ancak içine birkaç tane kırmızı pancar ekleyip humusun hem lezzetini hem de sunumunu bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu bu tarifi sizin için hazırladı. Mutlaka deneyin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kırmızı pancar
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Tuz

Üzeri için:

  • Dolmalık fıstık
  • Zeytinyağı

Pancarlı humus tarifi Nasıl yapılır?

Haşlanmış nohutların ve kabuklarını soyun.

Nohut ve dilimlenmiş pancar ile 1 Türk kahvesi fincanı pancarın haşlama suyunu blender'ın içine alıp püre haline gelinceye kadar çekin.

Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz ve kimyonu ilave edip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar robotta çekmeye devam edin.

Pancarlı humus tarifi

Pancarlı humusu servis tabağına alın.

Üzerine zeytinyağında kavurduğunuz dolmalık fıstıkları serpin.

Afiyet olsun...