Son Güncelleme:
Pancarlı humus tarifi
Humus meze sofralarının olmazsa olmazlarındandır. Özellikle sade humus da oldukça lezzetlidir ancak içine birkaç tane kırmızı pancar ekleyip humusun hem lezzetini hem de sunumunu bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu bu tarifi sizin için hazırladı. Mutlaka deneyin...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kırmızı pancar
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak
- Kimyon
- Tuz
Üzeri için:
- Dolmalık fıstık
- Zeytinyağı
Pancarlı humus tarifi Nasıl yapılır?
Haşlanmış nohutların ve kabuklarını soyun.
Nohut ve dilimlenmiş pancar ile 1 Türk kahvesi fincanı pancarın haşlama suyunu blender'ın içine alıp püre haline gelinceye kadar çekin.
Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz ve kimyonu ilave edip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar robotta çekmeye devam edin.
Pancarlı humusu servis tabağına alın.
Üzerine zeytinyağında kavurduğunuz dolmalık fıstıkları serpin.
Afiyet olsun...