GeriKahvaltılık Tarifleri Otlu keçi peynirli omlet ve füme somon rulosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Otlu keçi peynirli omlet ve füme somon rulosu tarifi

Otlu keçi peynirli omlet ve füme somon rulosu tarifi

Balık bizim için genelde öğle ya da akşam yemeklerinde tüketilen bir ürün ancak dünyanın birçok yerinde kahvaltıda da balık, özellikle de somon tüketiliyor. Genellikle yumurtayla birlikte servis edilen somonu biz bu tarifimizde keçi peyniriyle birlikte omlete sarıp enfes bir rulo yaptık. Misafir sofralarınızda mutlaka bulunması gereken bu lezzeti denemeden geçmeyin. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram füme somon Norveç somonu füme
  • 200 gram taze keçi peyniri
  • 4 adet yumurta
  • 500 mililitre
  • Dereotu, maydanoz, nane vb.
  • Marul yaprakları
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Otlu keçi peynirli omlet ve füme somon rulosu tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları derin bir kaseye kırın.

Tuz, karabiber ve sütü ekleyerek çırpın.

Zeytinyağını geniş bir tavada biraz ısıtın.

Karışımı tavaya döküp omlet yapın.

Piştikten sonra ters çevirin ve soğumaya bırakın.

Keçi peynirini incecik doğradığınız yeşilliklerle karıştırın ve omletin üzerine bir tabaka halinde yayın.

Son olarak, en üste somonları dizip sıkıca rulo halinde sarın.

Dilimleyip zeytinyağı ve tuz karabiber serpilmiş marul ile servis edin. Afiyet olsun…