GeriEt Yemeği Tarifleri Osmanlı Mutancana Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Osmanlı Mutancana Tarifi

Osmanlı Mutancana Tarifi

Mutancana 600 yıl boyunca Osmanlı Mutfağında yapılmış ve günümüzde de hala değerini koruyan bir yemektir. Mutancana Osmanlıdan sonra en çok Edirne’de yapılmaktadır. Mutancana malzemeleri nedeniyle aynı zamanda oldukça şifalıdır. Peki mutancana nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte mutancana tarifi evde kolay yapımıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm 
  • 2-3 adet kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı çiğ badem
  • 2 adet kuru incir
  • Tuz

Osmanlı Mutancana Tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun ve kenara alın.

Tereyağının 1 yemek kaşığı kadarını tencerede eritip üzerine etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Sonrasında etlere arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.

Birkaç dakika sonra unu ekleyip unla da hafifçe kavurduktan sonra suyu ilave edip etleri yumuşamaya başlayana kadar pişirin.

Bu sırada kayısıları irice doğrayın.

Pişen ete, bal, kayısı, kuru üzüm ve tuz ekleyin.

5 dakika daha pişirdikten sonra bademleri de ilave edin.

Kapağını kapatıp etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Servis etmeye yakın inciri ince ince doğrayın.

Kalan tereyağını bir tavada eritip incirleri yağda çevirin.

Etleri meyvelerle birlikte servis tabağına alın.

Üzerine tereyağında kavrulmuş incir parçalarını da ekleyip servis edin. Afiyet olsun…