Oruk tarifi
Oruk, Türkiye’nin güney bölgelerindeki mutfaklarda sık sık karşımıza çıkan bir köfte çeşidi. Bu tarifimizde Kilis mutfağının oruğunu mercek altına alıyoruz. Kıymalı ve bulgurlu olan oruğun yapılışı başlangıçta zor gibi görünebilir ancak bir kez öğrendikten sonra oldukça pratik. Denemek isterseniz malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
- 1 kilogram orta yağlı dövülmüş et
- 2 çorba kaşığı nane
- 1 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Oruk tarifi Nasıl yapılır?
Bulguru tepsiye koyup soğuk suyla ıslatın ve kaşıkla karıştırın.
Soğanı ve sarımsağı çok ince doğrayıp bulgura ilave edin.
Nane, kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun.
20-25 dakika yoğurduktan sonra kıymayı ekleyip tüm malzeme özleşene kadar yoğurmaya devam edin.
Malzemeyi üzerinde parmak izleri olacak şekilde isterseniz kebap şişlerine yerleştirin ya da köfte şekli verin.
Izgarada pişirdiğiniz orukları sıcak servis edin. Afiyet olsun…