GeriEt Yemeği Tarifleri Orman kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Orman kebabı tarifi

Orman kebabı tarifi

Orman kebabı, farklı bir şeyler arayanlar için nefis bir alternatif. Bu lezzet, diğer sulu et yemeklerinden biraz farklı. İçerinde et ve sebzelerin yanı sıra bol bezelye de bulunuyor. Yanında pilav ile tadına doyum olmuyor. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Kekik
  • Tuz

Orman kebabı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak eti tencereye alıp suyunu çekene kadar kavurun.

Daha sonra soğan, tereyağı ve az miktarda sıvı yağını ilave edip karıştırın.

Ardından 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.

Etler suyunu çekince küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı da ilave edin. Daha sonra da havuç, patates ve bezelyeleri tencereye ekleyip biraz kavurun ve üzerine geçecek şekilde sıcak su ilave edin.

Yemeğinizin baharatlarını ve tuzunu da atıp pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra da kekik ekleyip karıştırın.

Yemeğinizi bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...