GeriSebze Yemeği Tarifleri Nohutlu semizotu yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohutlu semizotu yemeği tarifi

Nohutlu semizotu yemeği tarifi

Sofralarınızdan eksik etmediğiniz nohutu, yazın çok sevilen sebzelerinden semizotuyla karıştırmaya ne dersiniz? Besleyici olduğu kadar lezzetli de olan bu yemeği yiyen bir daha yemek isteyecek. Peki nohutlu semizotu yemeği nasıl yapılır? En az salatası kadar güzel olacak nohutlu semizotu yemeği tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Nohutlu semizotu yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Semizotlarını yıkayıp süzün.

Süzdüğünüz semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın.

Ardından soğanları ve domatesleri ince ince doğrayın.

Sarımsağı ve havucu da rendeleyin.

Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyun.

Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ve tuzu ekleyin.

Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Rendelediğiniz havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Domatesi ve sarımsakları da ekleyerek karıştırın.

Daha sonra haşladığınız nohutları ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak pişirin.

En son semizotlarını ekleyin ve orta ateşte suyunu salana kadar pişirin.

Afiyet olsun.