Nigiri sushi tarifi
Nigiri, Japon mutfağına özgü, çiğ balıkla hazırlanan bir tür yemektir. Nigiri yapımında somon, levrek, karides gibi deniz ürünleri tercih edilebilir. Balık filetonun içi pirinç ile doldurulduktan sonra sos eşliğinde servis edilir. Nigiri nasıl yapılır merak edenlere, Japon mutfağının en yayın lezzetlerinden nigiri tarifini paylaşıyoruz.
Yapımı için malzemeler
- Suşi pilavı (Ya da osmancık pirinci)
- Taze balık (Somon, levrek, karides, dil balığı)
- Wasabi
- Soya sosu
- Zencefil turşusu
Nigiri sushi tarifi Nasıl yapılır?
Nigiri yapımında kullanacağınız balıkları mutfak tezgahına alın.
Bıçağı çapraz bir şekilde tutarak balıkları kesin.
Sushi pirincini normal pilav yapar gibi iyice yıkayın ve yarım saat kadar suda bekletin.
Pirinci tencereye alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve suyunu çekene kadar kaynatın. Pilavın lapa olması daha iyi olacaktır.
Bir kaseye su koyun ve ellerinizi hafifçe ıslatın.
Suşi pilavından bir miktar alın ve elinizle sıkarak şekil verin.
Dilimlediğiniz balıktan bir parça elinize alın.
Pilavı balığın üzerine yerleştirin.
Balığı kenarlardan hafifçe bastırarak şekil verin.
Nigiriyi, wasabi, soya sosu ve zencefil turşusu ile servis edin. Afiyet olsun.
Nigiri sushinin tam doğru okunuşu nigirizuşidir. Bir suşi türü olan nigiri, suşi pirincinin üstüne somon, karides, dil balığı gibi deniz ürünlerinin ya da bazen sebze, yumurta gibi farklı besinlerin konduğu bir yemek türüdür.
Nigiri ve Sashimi Arasındaki Fark Nedir?
Nigiri lapa ve sıkıştırılmış pirinç parçalarının üzerine eklenir.
Sashimi hazırlanırken pirinç kullanılmaz.
Nigiri hazırlanırken balık dilimleri pirinç ile sarılmaz, ince dilimler pirinçlerin üzerine eklenir.
Sashimi ise düz bir tabağa servis edilir.
Sashimide yosun tercih edilmez.
Nigiri servisinde yosun kullanılır.