Muzlu cheesecake tarifi
Bu cheesecake'i tadınca bir daha pastaneden cheesecake almak istemeyeceksiniz.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet orta boy muz
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
- 2 yemek kaşığı süt
- 200 gram labne peyniri
- 1 damla vanilya aroması
- 2-3 tatlı kaşığı pudra şekeri
- Yarım paket pötibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kakaolu krem şanti
- Bisküvi kırıntısı
- Muz dilimleri
Muzlu cheesecake tarifi Nasıl yapılır?
Bisküvilerin yarısından fazlasını blender ile içine erittiğiniz tereyağını da ilave ederek yüksek devirde çekin. Hazırladığınız tabanı kuplara dağıtın ve biraz bastırarak sıkılaştırın. Muzları labne, pudra şekeri, 2 yemek kaşığı süt, vanilya aroması ve Hindistan cevizi rendesini birlikte kıvam alıncaya kadar çekin. Hazırladığınız muzlu kremayı bir krema sıkma torbasına doldurun ve bisküvi taban koyduğunuz kuplara eşit şekilde paylaştırın. Üzerine soğutulmuş süt ile çırptığınız karışımı sıkın, muz, Hindistan cevizi ve bisküvi kırıntılarıyla süsleyerek servis yapın.