Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Muz turşusu tarifi
Turşu denince birçoğumuz için akan sular duruyor. Ancak genellikle lahana, salatalık, biber gibi klasik turşuların dışına pek çıkmıyoruz. Halbuki çok farklı sebze ve meyvelerle de turşu kurabilirsiniz. Bunun en ilginç örneklerinden biri muz turşusu. Tarifi hemen aşağıda, denemek istemez misiniz?
Yapımı için malzemeler
- 6 adet muz
- 600 mililitre sirke
- 4 yemek kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Muz turşusu tarifi Nasıl yapılır?
Muzları iyice yıkadıktan sonra olduğu gibi kavanoza yerleştirin.
Sirke ve tuzu karıştırın ve kavanoza dökün. Üzerine suyu ekleyin. Limonu da ekleyip kapağını kapatın.
Olgunlaşana kadar serin ve karanlık ortamda bekletin.