GeriÇorba Tarifleri Muradiye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muradiye çorbası tarifi

Muradiye çorbası tarifi

Muradiye çorbasını denemeye ne dersiniz? Tavuk eti, arpa şehriye ve sebzelerin bir araya geldiği bu nefis tarif, tereyağı ile de lezzetini katlıyor. Oldukça doyurucu ve besleyici bu çorbayı evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki Muradiye çorbası nasıl yapılır? İşte Bursa'nın yöresel lezzetlerinden Muradiye çorbası tarifi, malzemeleri ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım tavuk göğüs
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • Tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Muradiye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın ve tencerede hafifçe soteleyerek mühürleyin.

Kabak ve havuçları da küp küp doğrayın ve tereyağıyla birlikte tavuklara ilave edin.

Birkaç dakika daha soteledikten sonra üzerine suyunu ekleyin.

Çorba pişmeye devam ederken un ve yoğurdu ayrı bir kasede iyice çırpın.

Çorbanın suyundan alıp ılıştırdıktan sonra tencereye ilave edin.

2 yemek kaşığı arpa şehriyeyi de çorbanıza ekleyin.

Şehriyeler de pişip kabarınca çorbanızı ocaktan alıp tuz ve biberle tatlandırın.

Soğutmadan servis yapın, afiyet olsun…